- Cum traiesti? Cum alergi printre emotii? Cum iubesti? Cum suferi? Cum te implici in ceea ce ti se ofera zilnic?
- Ca sarea in bucate!
Da...sunt mai mult sare in bucate decat miere de albine dar atunci cand ma doare imi trece cu ciocolata.
Si acum explicatia stiintifica...
Ciocolata stimuleaza secretia de endorfine si serotonina. Serotonina se recomanda a fi hormonul fericirii fiind implicata si in chimia dragostei. Cum sa nu-ti doresti sa fii mereu indragostit!
Endorfinele activeaza placerea, inducand o stare de bine in detrimentul supararii si depresiei. Se spune ca au un efect mai puternic decat morfina...deci atunci cand ma doare imi trece cu ciocolata. Ea este morfina sufletului meu.
Pentru fermitatea sustinerii fericirii prin stimularea endorfinelor ma va ajuta blonda de la drept.
Explicatia rationala
Ciocolata tine inima sanatoasa (...la propriu) pentru ca regleaza tensiunea arteriala. Antioxidantii din cacao ne protejeaza de astuparea arterelor si scade fluxul sangvin.
Desi se considera ca aduce corpului nostru un aport caloric in fapt are un indice glicemic scazut, iar consumul intre mese nu provoaca fluctuatii ale zaharului din sange.
Explicatia irationala
Ciocolata tine inima sanatoasa(...la figurat) pentru ca este un pacat abordabil si adorabil. Este dulce si amara precum viata noastra. Cand bucatile sufletului meu sunt rupte, bucati de ciocolata le carpesc provizoriu pana la interventia doctorului "timp".
I rest my case
:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu